Pauline Roussin-Bouchard ⠀ vervolgt haar klim naar uitmuntendheid en verslaat haar vorige individuele record (-15) na drie ronden en 5 slagen voor de naaste concurrenten. De driekleur op weg om zijn stoel van wereldkampioen nummer één amateur terug te krijgen, met zijn universiteit in South Carolina (VS), behaalde voor de tweede keer de laagste score in de geschiedenis van het toernooi op 54 holes en won de onderscheiding van de individuele medaille. van de Valspar Augusta Invitational, die afgelopen weekend plaatsvond in Forest Hills GC in Georgia. ⠀

Pauline Roussin-Bouchard

@Darren Reese.

De Gamecocks sloten het weekend af met een score van 834 (-30) en braken daarmee het vorige record voor de laagste score van het 54-holes toernooi - eerder dit seizoen neergezet op de Moon Golf Invitational met een 840 (-24) - waarmee ze hun derde toernooi overwinning van het seizoen. Dit is de eerste keer dat Garnet en Black sinds het seizoen 2014-15 drie toernooien in één seizoen hebben gewonnen.

Pauline Roussin-Bouchard maakte deze zondag acht birdies en ondertekende een ultieme kaart van 67 (-5) en eindigde met een totaalscore van 201 (-15), de nieuwe laagste score in de geschiedenis van het programma voor een toernooi van 54 holes. De tweedejaars bracht het hele seizoen door met het herschrijven van de recordboeken, te beginnen met zijn record 202 (-14) in The Ally in oktober. Het Franse fenomeen evenaarde dit record bijna in het eerste voorjaarstoernooi, met een score van 203, (-13) op de Moon Golf Invitational. Pauline Roussin-Bouchard heeft dit seizoen prijzen gewonnen in de laatste drie toernooien en vier in haar carrière.

Senior Ana Pelaez gaf het team het momentum om de concurrentie het hoofd te bieden en eindigde met een score van 206 (-10) en een gelijkspel voor de tweede plaats. Pelaez plaatste een kaart van 69, inclusief een birdie op de laatste hole, om de tweede plaats te veroveren. In zijn drie toernooien dit seizoen eindigde Pelaez op een gedeelde derde, zesde en tweede plaats.

Paula Kirner had het beste resultaat uit haar carrière voor haar tweede opeenvolgende toernooi en werd 17e met een score van 215 (-1) voor het weekend. Senior Lois Kaye Go en tweedejaars Mathilde Claisse hadden goede weekenden, beiden eindigden met scores van 217 (+1), gedeelde 23e plaats.

"Echt opwindende dag en einde van de cursus vandaag voor de Gamecocks"zei hoofdcoach Kalen Anderson na de laatste ronde. “Ik ben erg trots op deze groep. Pauline, Ana en LK, hun einde van de cursus was vandaag erg belangrijk voor ons. Ik zeg altijd dat ze sterk moeten eindigen en dat is wat ze deden. Ze hebben uitstekend werk geleverd om de overwinning voor het team veilig te stellen. We hadden een goed gevecht met Duke en Florida State, wat ons veel goed deed. ​