Matthieu Pavon werd door een positieve test op Covid 19 uit toernooien gestuurd en kon tijdens het Ras al Khaimah Championship deelnemen aan zijn eerste toernooi van het seizoen. Hij tekent zijn eerste podium met een derde plaats op de Al Hamra Golf Club, zeven slagen achter winnaar Nicolai HØJGAARD. Brun en Guerrier staan ​​in de top 15.

Matthieu Pavon, Højgaard

Nicolai HØJGAARD ​​winnaar van het Ras al Khaimah-kampioenschap – via Twitter @DPWorldTour

Na twee weken Rolex Series bleef de DP World Tour in de Emiraten voor het Ras al Khaimah Championship, gepresenteerd door Phoenix Capital op de Al Hamra Golf Club. Matthieu Pavon was positief getest op Covid 19 en had niet kunnen deelnemen aan de eerste twee evenementen van het jaar, evenementen die rijkelijk bedeeld waren, omdat hij een Rolex Series-zegel had.

De Bordelais voor zijn eerste toernooi van het jaar was in staat om het record recht te zetten en het geleverde werk tijdens de pauze te bevestigen. Met kaarten van 68-69-68-66 eindigde hij als derde in dit Ras al Khaimah-kampioenschap. Hij maakt deel uit van een groep van vier spelers die deze week alleen kaarten onder de 70 inleveren. Zijn laatste kaart van 66 (-6), vijf birdies, een adelaar voor een bogey, stelt hem in staat zondag acht plaatsen te winnen. Met dit podium staat hij nu op de 39e plaats in de Race To Dubai. Ook behaalde hij 40 plaatsen op de wereldranglijst, van plaats 272 naar plaats 232.

Het is Nicolai HØJGAARD ​​​​die de overwinning van dit Ras al Khaimah-kampioenschap binnenhaalt. De jonge Noor zal het toernooi hebben gedomineerd en sluit zondag af met een meesterhand. Hij biedt zichzelf zelfs de luxe om twee adelaars op zijn kaart te scoren op pars 5 van 3 en 14. Hij geeft kaarten van 67-65-64-68 terug, d.w.z. 25 birdies, drie adelaars, vijf bogeys en een dubbel voor een totaal van - 24. Hij won vier slagen voorsprong op de Engelsman Jordan Smith en pakte zijn tweede overwinning op de DP World Tour.

Julien Brun en Julien Guerrier eindigden in de top 15 van het evenement, op de 13e plaats met een totaal van -13. Met een laatste kaart van 67 (-5), opgesmukt door een wedge kick-in voor adelaar op 13, klom Julien Brun 15 plaatsen in de laatste ronde. Hij maakt kaarten van 71-66-71-67. Julien Guerrier geeft tijdens zijn week kaarten van 71-69-66-69 terug.

Onze blues

Benjamin Hebert eindigde als 35e op -9. Hij tekent kaarten van 69-71-71-68

Frederic Lacroix rangschikt 53e op -5, met kaarten van 73-66-71-73

Alexander Levy sluit de ranglijst af op plaats 72 met een score van +2. Hij maakt kaarten van 69-72-73-76.

Om het volledige klassement van het Ras al Khaimah-kampioenschap te vinden: hier klikken.