De vier Franse vrouwen van LPGA worden deze week herenigd voor de tweede editie van HUGEL-AIR PREMIA LA Los Angeles Open (Californië), Karine Icher, Joanna Klatten, Céline Boutier en Céline Herbin, worden opgesteld aan de voet van Hollywood Hill voor neem het op tegen negen van de top tien spelers ter wereld.

LPGA - HUGEL-AIR PREMIA LA Open: vier Blue tegen de beste ter wereld

Karine Icher, Joanna Klatten, Céline Boutier en Céline Herbin - Foto's: DR

Karine Icher is weer in dienst, na haar tweede moederschap en een moeizaam herstel met haar twee eerste bezuinigingen die ze een maand geleden had gemist tijdens de Bank of Hope Founders Cup, en op de Kia Classic. Dit is ook het geval voor Joanna Klatten, die nog steeds op zoek is naar haar eerste deel van het seizoen. Een doel dat Céline Herbin dit seizoen slechts één keer heeft bereikt op de ISPS Handa Women's Australian Open, waar ze T58 eindigde. Het is alleen Céline Boutier naar wie het lot lijkt te glimlachen: 12e in de Race naar CME Globe, ISPS Handa Vic Open kampioen, ze begint het seizoen met Olympische vorm, wat ze hard nodig zal hebben tegenover een zeer sterk veld van wereldsterren, van wie er negen in de top 10 staan.

Jin Young Ko keert terug naar Los Angeles als première op de Rolex World's Women's Golf Rankings. Haar prestatie vorig jaar belooft veel goeds voor weer een jaar van sterke podiumpresentatie: ze nam deel aan de finale van zondag met de uiteindelijke winnaar Moriya Jutanugarn. Ko kwam vorig jaar als 18e wereldkampioen naar de Wilshire Country Club tijdens zijn Louise Suggs Rolex Rookie of the Year-campagne en wil nu terugkeren naar de top 10.

Vorig jaar ervoer Jutanugarn sterke emoties toen hij de eerste overwinning in zijn carrière vierde met zijn zus Moriya. Ze speelde heel consistent over de vier rondes, met twee rondes die gelijk waren aan par, één ronde op (-1) en één ronde op (+1). Ze arriveert in Los Angeles na haar beste prestatie van 2019 en arriveert in T3 in Hawaï. Haar 66 jaar in de derde ronde kwamen overeen met haar beste ronde van het seizoen, die ze ook in Singapore schoot.

Henderson komt binnen met precies hetzelfde resultaat in het LOTTE-kampioenschap als het jaar ervoor, het bouwen van een overwinning. Haar resultaat bij de Wilshire Country Club was ongewenst omdat ze de cut miste. Ze had haar slechtste ronde van het seizoen 2018 in haar tweede ronde om de beker te missen.

Jessica Korda, de leider van de AON Risk Reward Challenge, bevindt zich in haar derde competitie van het seizoen. Het is een zeer solide serie games voor haar, met een finish in T2 en T6 op haar naam. Korda eindigde vorig jaar op gelijke hoogte voor een T24-resultaat, met een derde ronde (-2) zijn beste resultaat van het toernooi.

Moriya Jutanugarn, voor het eerst in haar carrière titelverdediger, keert terug naar Wilshire Country Club met de bedoeling de enige kampioen van het toernooi te blijven. Zijn resultaten zijn gestaag verbeterd sinds de LPGA naar hun binnenlandse deel van het schema verhuisde en de T19, T12 en T9 eindigden in hun laatste drie starts bij de Kia Classic, ANA Inspiration en het LOTTE Championship. , respectievelijk. Jutanugarn nam vorig jaar de leiding na een buggy 66 in de tweede ronde en verloor nooit zijn plaats aan de top van het algemeen klassement voor de rest van het toernooi.

Lexi Thompson rondt het trio af door mee te doen na het winnen van het LOTTE-kampioenschap. Het was zijn beste prestatie van het seizoen 2019 bij de ANA Inspiration, met een laatste ronde van (-5) op zak. Ze eindigde vorig jaar op T12 bij Wilshire Country Club en bevond zich na een eerste ronde van 68 dicht bij de top van de tafel.

De jonge vrouw uit Zuid-Californië begint haar tweede Open HUGEL-AIR PREMIA LA met haar spel door te slaan. Kang eindigde in de top zes in zijn laatste drie starts, een T2-finish bij de Kia Classic, een T6-finish bij het eerste grote golftoernooi en een T5-finish bij het LOTTE-kampioenschap vorige week. Het is een ommekeer vanaf de start van het toernooi in Los Angeles in 2018, waar ze de T55 afsloot nadat ze de cut in haar twee eerdere starts had gemist.

Yeon Ryu eindigde daarom voor het eerst dit seizoen in de top 10, een T9 in het LOTTE-kampioenschap. Ze eindigde vorig jaar als 4e bij de première van de HUGEL-AIR PREMIA LA Open en plaatste de lage ronde van het toernooi in de tweede ronde. Ryu's 65 bevatte acht birdies.

Nelly Korda keerde vorige week terug naar haar dominante vorm van 2019 in Hawaï en eindigde T8 voor haar zesde plaats in de top 10 in zeven starts. Ze betreedt Wilshire Country Club nadat ze vorig jaar de cut plotseling had gemist. Korda's potentieel om hier goed te spelen werd benadrukt, aangezien ze gemiddeld drie birdies per ronde had voordat ze het weekend miste.