Lexi Thompson die gretig terug wilde keren naar de competitie deed mee aan een herentoernooi, dat ze slechts één punt achter winnaar Sunny Kim als tweede eindigde. De Amerikaan staat volgende week weer tegenover de beste spelers ter wereld als de LPGA wordt hervat. .

Lexi Thompson schudt een mannelijke Minor League Golf Tour-legende

Lexi Thompson - Foto: © Keith Allison via Wikimedia Commons

LPGA-ster Lexi Thompson kwam dinsdag binnen een vinger om Sunny Kim te vangen in een Minor League Golf Tour-toernooi. Lexi Thompson en Sunny Kim waren gelijk voordat Kim de laatste hole van het tweedaagse toernooi birdied en zeven onder par eindigde.

De Amerikaan reed in zijn eentje een laatste ronde van 66 op de tweede trede van het podium. De elfvoudig LPGA-winnaar versloeg Luke Graboyes en Matt Holuta met vier slagen op de derde plaats. Jon Curran, voormalig PGA Tour-professional en Korn Ferry Tour-winnaar, eindigde op de vijfde plaats, terwijl zesvoudig European Tour-winnaar Thomas Levet op de zevende plaats eindigde.

Kim, geboren in Zuid-Korea en opgegroeid in Queens, NY, heeft maar liefst 71 Minor League Golf Tour-titels gewonnen sinds ze in 2007 prof werd. Dat is inclusief een terugkeer naar de finale van negen. hits aan het begin van het jaar, toen hij de allereerste 59 op het circuit behaalde.

Kim nam in 2006 deel aan de Minor League Golf Tour voordat ze het jaar daarop prof werd. Met zijn cheque van $ 1 die dinsdag aan de winnaar werd uitgereikt, behaalde hij meer dan $ 500 aan carrière-inkomsten.

Ondertussen won Lexi Thompson $ 1 voor haar tweede plaats. Ze zal volgende week deelnemen aan de LPGA Classic Marathon.