Dankzij een laatste ronde in 69 (-3) is het de Engelse Liz Young die deze VP Bank Swiss Ladies Open wint. Ze ligt voor op de Zweedse Linn Grant en haar Engelse landgenote Rosie Davies. Charlotte Liautier en Anne-Lise Caudal konden helaas de koplopers niet bijhouden: ze eindigden respectievelijk 7e en 11e in dit evenement in Zwitserland.

Overwinning voor Liz Young, Liautier 7e

Liz Young winnaar van de Swiss Bank Ladies Open – Credits: Tristan Jones/LET

De speelsters van de Ladies European Tour namen deze week deel aan de Swiss Bank Ladies Open op de golfbaan van Golfpark Holzhäusern. Dankzij een laatste ronde in 69 (-3) was het de leider aan het begin van de laatste ronde, Liz Young, die won. Met haar vier birdies voor een enkele bogey ligt ze iets voor op de Zweedse Linn Grant. Rosie Davies completeert het podium van deze VP Bank Swiss Ladies Open. Dit is Liz Young's eerste overwinning op de Ladies European Tour.

Twee Franse vrouwen waren na twee ronden in de wedstrijd maar konden het tempo van de leiders helaas niet vasthouden.

Charlotte Liautier begon haar tour echter op de best mogelijke manier met drie birdies op haar eerste vijf holes, zelfs geïnstalleerd in de leidersstoel. Het middenspel was ingewikkelder met twee bogeys op holes 8 en 10, daarna twee bogeys op holes 15 en 16. De jonge Franse speelster speelt deze laatste ronde pari en eindigt haar toernooi op de zevende plaats met een score van -8.

Anne-Lise Caudal speelt de laatste dag een schot boven par. Haar kaart van 73 zorgde ervoor dat ze een plaatsje in het klassement verloor, ze eindigde als 11e in dit toernooi in Zwitserland.

Om het definitieve klassement van deze VP Bank Swiss Ladies Open te vinden: hier klikken.