Het HSBC Women's World Championship werd gewonnen door Jin Young Ko bij haar terugkeer in de competitie, in een spectaculaire finale op de LPGA Tour. Perrine Delacour, de eerste Française, eindigde sterk met een mooie 13e plaats op -9. Celine Boutier eindigde als 35e op -3.

Jin Young Ko winnaar van het HSBC Women's World Championship - Foto LPGA via Twitter

Nummer 1 van de wereld, Jin Young Ko, plaatste een verbluffende 66 (-6) met een score van 271 (-17 totaal), compleet met een laatste birdie op 18 op zondag, waarmee hij het HSBC Women's World Championship in Singapore won met twee schoten voorsprong op landgenoot Gee Chun en de Australische Minjee Lee.

Ko keerde terug naar de LPGA Tour na een onderbreking van drie maanden om te herstellen van zijn polsblessure en om tijd door te brengen met zijn gezin in Zuid-Korea voordat hij een paar weken intensief trainde in Palm Springs, Californië.

Jin-Young Ko heeft zes keer gewonnen in zijn laatste 10 starts, waarmee hij het nieuwe record aller tijden vestigde op de LPGA Tour. Het was Ko's 15e ronde op rij in de jaren 60, Ko had het vorige cijfer van 14 rondes op rij in de jaren 60 gedeeld met Annika Sorenstam en Ryu So-yeon.

“Ik ben gewoon trots op mezelf met scores in de jaren 60 voor mijn laatste 15 ronden, zoals op een recht stuk. Ik ben erg blij met dit resultaat", zei Ko. "Ik voel me geweldig op dit moment. »

Ko speelde ook 30 opeenvolgende rondes onder par, nog een LPGA-record. Ze stond tot zaterdag in Singapore op gelijke hoogte met Sorenstam en Lydia Ko. Deze streak begon in juli vorig jaar in de laatste ronde van het Amundi Evian Championship.

Ko won vroeg in het seizoen 2022 en ging verder waar ze was gebleven in een dominant seizoen 2021. De Zuid-Koreaanse won het vorige seizoen vijf toernooien om de prijs Damesspeler van het jaar en haar derde titel op rij te verdienen.

Perrine Delacour top 15

De golfer van de Ailette eindigde op zeer goed gevoel met een laatste ronde in 68 (-4) haar beste kaart van de week. De golfer uit Ailette, die de top 50 van de wereld wil bereiken, plaatste net als de dag ervoor 5 birdies tegen nog een bogey, maar ze eindigde sterk op de 13e plaats dankzij een adelaar op 16.

Céline Boutier wisselde deze zondag het goede en het minder goede af. Na een bogey vanaf 1 noteerde de Francilienne drie nieuwe bogeys en twee birdies tot 11. Gezakt in het klassement herstelde de Franse nummer 1 zich met twee opeenvolgende birdies op 15 en 16 en sloot haar week af met een kaart in de par en een score van -3 totaal.