Caitlyn Macnab, de Zuid-Afrikaanse amateur vloog over de laatste ronde en won met acht slagen bij de Jabra Ladies Classic, die meetelde voor het South African Sunshine Ladies Tour-circuit. De Franse Émie Peronnin pakt een mooie 9e plaats, winnaar Manon Gidali vorige week eindigde als 11e.

Jabra Ladies Classic: winnaar van Caitlyn Macnab, Emie Peronnin 9e

Jabra Ladies Classic: amateur Caitlyn Macnab wint met 8 slagen voorsprong

De amateur Caitlyn Macnab vloog over het debat en drong zich grotendeels op aan deze Jabra Ladies Classic
tweede toernooi van het jaar van de Sunshine Ladies Tour gespeeld op de Glendover Golf Club nabij Johannesburg.

De jonge Zuid-Afrikaan eindigde -12 met drie ronden onder de 70 (69-68-67) en bood zichzelf op slechts 19-jarige leeftijd de eerste trofee van haar jonge carrière bij de profs aan, waarmee ze haar landgenoten Nicole met 8 slagen versloeg. Lindi Coetzee (-4).

Zesde in de rangorde van verdienste vorig jaar (SLT), Émie Peronnin pakte een mooie negende plaats, na een bijzonder solide laatste ronde.

de Fransen gaven een van de vier geregistreerde kaarten terug onder par, een 70 (-2) inclusief vier birdies en twee bogeys. Met een totaal van +5 blijft ze op de 13e plaats hangen in de rangorde van verdienste van het Zuid-Afrikaanse circuit, nu gedomineerd door de lokale Nicole Garcia.

Garcia eindigde ook gedeeld tweede in het toernooi (-4 totaal), gelijk met haar landgenote Lindi Coetzee, maar acht slagen achter een andere Zuid-Afrikaan: Caitlyn Macnab. Deze, nog steeds een amateur, vloog over het evenement door drie scores onder de 70 op één lijn te brengen, en haar 67 (-5) bood haar, op slechts 19-jarige leeftijd, de eerste trofee van haar jonge carrière bij de profs.

De Franse kant Manon Gidali speelde 73 (+1) en eindigde op de 11e plaats op +6, derde in de ranglijst van het circuit. Astrid Vayson de Pradenne (78) behaalde de 28e plaats op +12 en Anne-Lise Caudal (83) eindigde op de 32e plaats op +15.

Volgende data voor de Super Sport Ladies Challenge, woensdag 21 april tot vrijdag 23 april in de Gary Player Country Club in Sun City.