Hideki Matsuyama is de tweede Japanner in de golfgeschiedenis die de WGC-HSBC-kampioenen wint die meetellen voor de European Tour. Hij won zijn eerste Wereldkampioenschapstitel met een enorme totaalscore van 265 (-23). Met 7 schoten voorsprong op Henrik Stenson en Daniel Berger (-16). Grégory Bourdy en Alexander Levy eindigden als 52e en 58e.

De 24-jarige sloeg vanochtend af op de Sheshan International Golf Club, met drie lengtes voorsprong op zijn grootste rivaal, titelverdediger Russell Knox. Niemand kon hem vangen. Hij gaf een kaart van 3 terug, zonder misstappen, voor een totaal van -66.

Henrik Stenson pakt dankzij een smetteloze 65 uit alle bongey de gedeelde tweede plaats en klimt naar de eerste plaats in de Race to Dubai, aan de vooravond van de start van de Final Series. Dany Willett wordt daardoor na een teleurstellende week onttroond.

Ook de Amerikaan Daniel Berger eindigde op -16, één schot voorsprong op nummer 3 van de wereld Rory McIlroy en een andere Amerikaan Bill Haas.

Grégory Bourdy eindigde als 52e en Alex Levy als 58e in dit zeer lucratieve toernooi in euro's en punten, ruim 40 op deze plaatsen.

Matsuyama trad daarmee in de voetsporen van Isao Aoki, die 33 jaar geleden de European Open won. Hij werd ook de eerste Japanner die een individueel WK-toernooi won.

Deze overwinning is een voortzetting van een geweldig seizoen en een scherpe wedstrijd. Hij won in Japan en eindigde de afgelopen twee weken als tweede op de CIMB Classic. Deze resultaten brachten hem naar de top 10 van de wereld, aanstaande maandag zal hij de 6e plaats bezetten.

“Deze overwinning van vandaag opent het vooruitzicht om betere resultaten te kunnen behalen in de Majors dan in het verleden. Mijn volgende doel is om een ​​Grand Slam-toernooi te winnen. Ik zal er alles aan doen om mezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op de komende deadlines. »

“Ik was erg zenuwachtig aan het begin van de wedstrijd, maar ik kon een birdie maken op de eerste hole. Hierdoor kwam ik in het ritme en daarna zeilde ik met vertrouwen.

Ik weet echt niet waarom ik deze week goed speelde. Van de drie deelnames moest ik me twee keer terugtrekken en vorig jaar speelde ik niet goed. Maar ik begon goed, ik heb eigenlijk niets veranderd aan mijn swing. Maar het grote verschil is dat ik al drie weken heel goed aan het putten ben. »

Bron: Europese Tour