De Ladies European Tour verhuist deze week naar Tsjechië voor de Tipsport Czech Ladies Open op de Royal Beroun Golf Club. Aan dit evenement nemen tien Franse vrouwen deel.

tien Franse vrouwen toegewijd aan de Royal Beroun Golf Club - via Twitter @LETgolf

Royal Beroun Golf Club – via Twitter @LETgolf

De speelsters van de Ladies European Tour stoppen deze week in Tsjechië voor de Tipsport Czech Ladies Open. Deze par 72 van 5693 meter verwelkomt spelers over drie ronden voor een totaal prijzengeld van € 200.

Het was Atthaya Thitikul, nu vijfde van de wereld, die het evenement vorig jaar won. Ze tilde ook de Rac to Costa Del Sol-trofee aan het einde van het seizoen.

• Celine Herbin

Het Race to Costa Del Sol klassement wordt nog steeds gedomineerd door drie Zweden, maar in een andere volgorde dan een paar weken geleden, namelijk Linn Grant, Maja Stark en Johanna Gustavsson. Linn Grant blijft op twee overwinningen en een podium in zijn laatste drie toernooien. We herinneren ons dat ze in België won tijdens de Mithra Belgian Ladies Open en daarna de Scandinavian Mixed won in Zweden, een toernooi dat werd goedgekeurd door de Ladies European Tour en de DP World Tour.

De eerste Franse vrouwen in de Race to Costa Del Sol-ranglijst zijn Emma Grechi en Agathe Sauzon op de 27e en 28e plaats in de volgorde van verdienste.

Om het volledige klassement van de eerste ronde van deze Tipsport Czech Ladies Open te vinden: hier klikken.