Dankzij een gemorste room aan het einde van de spanning op de laatste holes won Maja Stark de Amundi German Masters met een voorsprong op Jessica Karlsson en Leonie Harm. Anais Meyssonnier zal een zeer moeilijke zondag hebben gehad met een score van 78 (+6). Uiteindelijk eindigde ze als 32e.

Maja Stark wint de Amundi German Masters - via Twitter @LETgolf

Maja Stark wint de Amundi German Masters – via Twitter @LETgolf

De Amundi German Masters heeft zijn verrassingsprijs uitgereikt aan de Golf & Country Club Seddiner See. Jessica Karlsson nam de leiding in de laatste ronde, vergezeld door Maja Stark en Carmen Alonso. De Zweed was nog steeds de leider met een tweetakt voorsprong aan het begin van de 17e. Helaas eindigde ze haar toernooi met twee opeenvolgende bogeys.

Ondertussen kon Maja Stark in zijn spel profiteren van de mogelijkheid om de 17e hole te birdies en vervolgens de overwinning op de 72e hole te birdies, met een ijzeren schot dat een paar centimeter bijna binnen was.

Stark won zo zijn tweede overwinning van het jaar, een stap voor Jessica Karlsson en Leonie Harm en sleepte de Amundi German Masters-trofee in de wacht. Ze herwint ook de leiding in de Race naar Costa Del Sol, voor Linn Grant en Johanna Gustavsson.

Anais Meyssonnier eindigde als beste Française van het toernooi op de 32e plaats. Ze schitterde niettemin tijdens deze Amundi German Masters en tekende de beste score op vrijdag en zaterdag met scores van 67 (-5) en 65 (-7). Ze startte zondag op de 5e positie, maar slaagde er niet in de golf te spelen die nodig was om in de race voor de overwinning te klimmen. Ze geeft uiteindelijk een zware 78 (+6) voor een laatste 32e plaats op -3 totaal.

Om het definitieve klassement van deze Amundi German Masters te vinden: hier klikken.