Na een spectaculaire derde en laatste ronde op het prachtige terrein van Dinard Golf, won Valentine Derrey op briljante wijze de Dinard Generali Open 2014!

Valentine Derrey Foto: © ffgolf / ASO

Valentijn Derrey

Het Bretonse publiek kon de show die vandaag werd aangeboden alleen maar waarderen! Aan het einde van een dag die werd gekenmerkt door verschillende omslagen aan de top van het klassement, was het de Parijzenaar Valentine Derrey die er goed in slaagde haar tweede overwinning van het seizoen te behalen.

De huidige 98e van de wereld en 3e van Europa keert terug naar de overwinning na haar kroning een paar weken geleden tijdens het Turkish Airlines Ladies Open op de Ladies European Tour.

Ze eindigde het toernooi met 6 slagen onder Par na haar goede kaart van 66 vandaag (-3). De leerlinge van Karine Mathiot blijft de Zweedse Isabella Ramsey voor, die waardevolle punten scoort op de LETAS-ranking na haar overwinning afgelopen mei in Zweden (-4).

De Italianen Anna Rossi en Vittoria Valvassori, die na de eerste twee ronden bovenaan het klassement stonden, ondervonden wat problemen benedenwinds van Dinard!

De eerste, in 3 al derde, tekent opnieuw een podium hier in Bretagne.

De tweede tekende vandaag een kaart van 74 en eindigde uiteindelijk op de 5e plaats in het klassement. Ze wordt voorafgegaan door de jonge Spanjaard Marta Sanz-Barrio. Een jaar na de overwinning van haar zus Patricia kan de briljante amateur rustig uitkijken naar haar seizoen op de LETAS voordat ze eind dit jaar prof wordt na deze mooie 4e plaats deze week.

Wat de andere Franse spelers betreft, klom Alexandra Bonetti uiteindelijk naar de 6e plaats. Een bemoedigend resultaat voor de Europese meidenteamkampioen (+2).

De kwalificatiewedstrijd voor het Evian-kampioenschap Ariane Provot en de amateur Anaëlle Carnet staan ​​ook in de top 10. Zij liggen voor op de andere Franse vertegenwoordigers Mélodie Bourdy (15e), Eva Gilly en Jade Schaeffer die op de 17e plaats eindigen.

Generali-ambassadeur Caroline Afonso, winnaar in 2012, eindigde op de 23e plaats naast Marion Duvernay en Laure Castelain.

We kijken ernaar uit u te zien voor het 2e deel van de Generali Ladies Tour op de Golf Club de Strasbourg van 25 tot 27 september.