Op slechts 21-jarige leeftijd won Maja Stark uit Zweden de Creekhouse Ladies Open, haar eerste overwinning op de Ladies European Tour. Als leider aan het begin van de laatste ronde gaf de jonge speler een kaart van 71 (-1) in op de golfbaan van Kristanstad Golf Club en eindigde het toernooi op -9 in totaal.

Met een laatste kaart in de PAR hangt Agathe Sauzon een top 10 op +2 totaal.

Creekhouse Ladies Open: Maja Stark wint, top 10 voor Sauzon

Maja Stark - © Mark Runnacles / LET via flickr - Creative Commons License

Nog maar een maand geleden prof geworden, slaat Maja Stark een slag toe met een overwinning op de hoogste Europese divisie.

Twee weken eerder schitterde ze al door haar eerste professionele toernooi te winnen, het PGA Championship van Trelleborgs Kommun, een toernooi dat meetelt voor LET Access.

Ze maakt nu deel uit van de winnaarskring op de LET.

Zijn toernooi begon met een enkele kaart in par. Ze lag na de eerste ronde op de 18e plaats.

Vanaf de tweede ronde neemt ze de leiding van het toernooi met een schitterende 65 (-7), eerste positie die ze nooit meer zal verlaten.

Ze keerde terug voor het weekend, twee kaarten onder de PAR in 71 (-1) en won met 4 slagen voorsprong op haar eerste achtervolger en landgenoot Linn Grant, de Creekhouse Ladies Open. Een extra reden voor tevredenheid was dat Maja Stark voor het eerst won op de LET thuis, in haar land Zweden.

De leider van de Europese ranglijst, de Race to Costa Del Sol, Atthaya Thitikul eindigde op de derde plaats. Dit podium stelt hem in staat om kostbare punten te pakken om zijn plaats van nummer 1 in Europa te behouden.

Aan de blauwe kant eindigde Agathe Sauzon als eerste in Frankrijk, ze eindigde als 10e op +2.

Vijf andere Franse vrouwen waren geslaagd voor de CUT.