Na als tweede geëindigd te zijn in de editie van 2021, neemt Danielle Kang revanche op het Champions Tournament en wint met een voorsprong van drie slagen. Céline Boutier eindigde aan het einde van een succesvolle week als vierde.

Céline Boutier tijdens het HILTON GRAND VACATIONS Tournament of Champions – via Twitter @LPGA

Voor deze vierde editie van het Hilton Grand Vacations Tournament of Champions verzamelden 29 spelers, waaronder Céline Boutier, zich bij de Lake Nona Golf and Country Club in Orlando, Florida. Met een laatste ronde van 68 (-4) won Solheim Cup-speelster Danielle Kang het toernooi door de Zwitserse Brooke M. Henderson met drie slagen te verslaan. Ze geeft kaarten van 68-67-69-68 terug om haar week af te sluiten op -16.

Het is revanche voor de Amerikaanse, die vorig jaar in de play-off werd verslagen door Jessica Korda. Daarmee pakte ze haar 6e overwinning op de PGA Tour.

Céline Boutier eindigde net naast het podium tijdens haar eerste wedstrijd van het seizoen. Na haar jaar 2021 af te sluiten met een derde plaats op het CME Group Tour Championship, begint Céline Boutier haar seizoen op hoog niveau met deze top 5. Met een laatste kaart van 71 (-1) eindigt ze uiteindelijk op -10 bij de vierde plaats, naast de nummer 1 van de wereld Nelly Korda.
De Franse nummer 1, aanwezig dankzij haar overwinning op de SHOPRITE LPGA CLASSIC Presented by ACER, produceerde solide golf tijdens deze 72 holes:

• 80,5% fairways
  • 78% groen in regelgeving
  • 29 putten gemiddeld

Nelly Korda belandt daardoor naast Céline Boutier op -10, de fout van een moeilijke laatste ronde in 75 (+3). Ze zal deze zondag nooit in de wedstrijd voor de overwinning zijn geweest met vier bogeys voor een enkele birdie, aan het einde van de wedstrijd op par 5 van hole 15. Ze finishte een schot voor haar zus Jessica Korda. De kampioen der kampioenen van 2021 speelt in par voor deze laatste ronde, waarschijnlijk zonder de verwachte finish, drie bogeys op de laatste drie holes.

Om het volledige klassement van het HILTON GRAND VACATIONS Tournament of Champions te vinden: hier klikken.