Na een laatste ronde vol verrassingen en een play-off tegen de Koreaan In Gee Chun, was het eindelijk Ashleigh Buhai die deze AIG Women's Open op Muirfield won. Céline Boutier tekent de op één na beste kaart van deze zondag. Zijn 67 (-4) helpt hem op te klimmen naar de zevende plaats in het klassement.

Buhai winnaar van de AIG Women's Open, Boutier 7e

Ashleigh Buhai winnaar van de AIG Women's Open – Credits: Tristan Jones / LET

Het laatste grote toernooi van het damesseizoen deed zijn uitspraak en kroonde een Zuid-Afrikaan: Ashleigh Buhai. Leider aan het begin van de laatste ronde met vijf slagen voorsprong op haar eerste achtervolgers, Buhai was bang tijdens deze laatste ronde golf op de British Open. De Zuid-Afrikaanse leider gedurende de dag met een comfortabele matras maakt een driedubbel bogey op de 15e hole en zet haar tegenstanders in de race voor de titel. Ze eindigde haar 72 holes uiteindelijk op de -10, net als de Koreaan In Gee Chun.

Ashleigh Buhai wist tijdens een play-off over vier holes haar kans te grijpen om het eerste grote toernooi uit haar carrière te winnen: het AIG Women's Open.

In Gee Chun eindigde als tweede in het evenement en de Japanse Hinako Shibuno completeerde het podium.

Minjee Lee, nummer 2 van de wereld, eindigde als vierde in het evenement met een totaal van -7. Het is ook het totaal van Leona Maguire die de beste kaart van de dag tekent met 66 (-5).

Céline Boutier zal ons tijdens deze grote toernooiweek in vervoering hebben gebracht. Vorige week als tweede op de Trust Golf Women's Scottish Open wist de Franse nummer 1 tijdens de eerste rondes op het goede spoor te komen en plaatste ze zichzelf in de top 10. Na een moeilijke verhuisdag begon Céline Boutier deze zondag aan een goede comeback met a 67 (-4): drie bogeys, vijf birdies en een adelaar. Ze schoof daarmee van de 29e naar de zevende plaats.

Om het volledige klassement van de AIG Women's Open te vinden: klik hier.