De Australische Stephanie Kyriacou klokte een bogey-vrije laatste ronde 67, won de Big Green Egg Open met twee slagen voorsprong en pakte haar tweede LET-titel. Emma Grechi pakt haar eerste top 20 dit seizoen.

Big Green Egg Open (LET): de kroning van Kyriacou

Stephanie Kyriacou – ©Tristan Jones/LET

De 20-jarige sloot een geweldige week af, waarin ze rondes van 66, 72, 65 en 67 schoot en zegevierde met een score van 18 onder par op Rosendaelsche Golf Club.

De overwinning is ook Kyriacou's eerste als professional na het winnen van de Geoff King Motors Australian Ladies Classic Bonville in 2020, toen ze nog amateur was, met haar vader Nick op de tas.

" Ik ben blij ! Ik vergat hoe het was om te winnen, het is al een tijdje geleden. Het was daar echt goed golfen, Sanna [Nuutinen] speelde heel goed en ze maakte een aantal hele lange putts. Het was behoorlijk krap en ik was een beetje zenuwachtig », zei Kyriacou.

“Het is iets heel bijzonders. Het is er al sinds dag één. Hij besteedde al zijn tijd en energie toen ik klein was, dus om mijn vader bij me te hebben voor een overwinning is best speciaal. Al mijn vrienden bleven op om mijn score te zien! Ik ben het hele team erg dankbaar voor de steun die ik heb gehad. »

Kyriacou maakte een geweldig startbirdie op de openingshole en maakte vervolgens back-to-back birdies op de vijfde en zesde hole, waardoor de eerste 9 holes op 33 holes werden gepost.

De LET Rookie of the Year 2020 maakte een einde aan een streak van negen par met back-to-back birdies op 16 en 17 – de laatste stelde haar in staat de leiding te herwinnen.

Maar de situatie was niet gemakkelijk voor de Australische op de laatste hole, omdat ze moest herstellen van een paar losse shots om de par te halen.

De Finse Sanna Nuutinen had een laatste ronde van 69, met zes birdies en drie bogeys, en eindigde op de tweede plaats met een score van 16 onder par.

De Fin evenaarde haar beste resultaat op de LET en dankzij haar consistentie in 2021 bracht dit resultaat haar naar de top van het Race to Costa del Sol-klassement.

De Schotse Kylie Henry reed een laatste ronde van 68 en eindigde als derde met een score van 10 onder par, terwijl de Thaise Atthaya Thitikul een slag verder eindigde op de vierde plaats.

De Nederlandse golfer Dewi Weber eindigde het toernooi op de vijfde plaats met rondes van 69, 74, 69 en 68, en de Oostenrijkse Christine Wolf eindigde op de zesde plaats.

De Duitse Laura Fuenfstueck en Olivia Cowan klokten respectievelijk een laatste ronde van 67 en 71 en eindigden als T7, terwijl de Welshe Lydia Hall ook een laatste ronde van 67 scoorde om T9 te worden, naast de Duitse Leonie Harm, de Engelse Ellie Givens en de Schotse Carly Booth.

In het klassement van de Race naar Costa del Sol 2021 is alles veranderd aan de leiding, met Nuutinen aan de leiding met 932,42 punten, Kyriacou tweede met 845,58 en Thitikul derde met 804,17.

Om het leaderboard te raadplegen: hier klikken